Veho teki historiansa suurimman investoinnin – mallia Nürnbergistä

Veho avasi uuden Mercedes-lippulaivamyymälän Vantaalle.

Veho avasi uuden Mercedes-lippulaivamyymälän Vantaalle. KUVA: LAURI OLANDER/KL

Veho avasi Vantaalle uuden Mercedes-lippulaivamyymälän. Kyse on kymmenistä miljoonista euroista.

 Veho Oy Ab  on avannut Vantaalle uuden Mercedes-lippulaivamyymälän. Kutsuvierastilaisuus pidettiin eilen torstaina, ja suurelle yleisölle liike avataan tänä viikonloppuna.

Kyseessä on Vehon kaikkien aikojen suurin investointi yhtiön 77-vuotisen historian aikana, mutta Veho ei paljasta investoinnin euromäärää. Kyse on kuitenkin kymmenistä miljoonista euroista.

Rakennus perustuu Mercedes-Benzin myymälöiden uusimpaan konseptiin. Lähes identtinen rakennus löytyy Saksan Nürnbergistä. Vantaan rakennuksen pääsuunnittelija on Marcel Ulmer Arkkitehdit Tommilasta.

Liikkeen pinta-ala on 11 200 neliömetriä. Katutasossa sijaitsevassa huoltokorjaamossa on 34 nosturipaikkaa ja kolme pikahuoltopaikkaa, ja lisäksi varustukseen kuuluu erillinen moottorikorjaamo ja tehodynamometri. Henkilöstön määrä on noin 80, joista 20 työskentelee myynnissä ja 60 huollossa.

Liikkeessä on tilaa myös noin sadalle vaihtoautolle ja sen yhteydessä on pesukatu.

Liikkeen yhteyteen avautuu uusi Taksi Center. Taksihuollon työnjohtajat ja asentajat siirtyvät Vantaalle Helsingin Pitäjänmäeltä. Vehon Helsingin alueen päivä- ja yöhuoltoautot keskitetään uuteen liikkeeseen.

„Vehon uusi lippulaivamyymälä edustaa viimeisimpiä, parhaimman asiakaskokemuksen takaavia laatustandardejamme, jotka huomioivat asiakkaiden tarpeet. Liike on suunniteltu uusimman palvelumallimme mukaan. Sen konseptiin kuuluu esimerkiksi asiakkaat tervetulleeksi toivottava Mercedes-Benz Cafe“, kertoo avajaistilaisuuteen osallistunutMarcus Breitschwerdt, Daimler AG:n koko Euroopan alueen Mercedes-Benz-henkilöautoista vastaava johtaja.

„Veho on ollut vahva Mercedes-Benz-kumppanimme jo vuosien ajan. Uusi lippulaivamyymälä on osoitus Vehon sitoutumisesta ja omistautumisesta Mercedes-Benzille Suomessa”, Breitschwerdt sanoo tiedotteessa.

Daimler AG:n Marcus Breitshcwerdt (oik.) vieraili kutsuvierastilaisuudessa. Juhlaa isännöi Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm. Kuvan auto on konsepti, joka esiteltiin viime syksynä Frankfurtissa. KUVA: LAURI OLANDER/KL

Lippulaivamyymälä perustuu Mercedes-Benzin uusimpaan konseptiin. Lähes identtinen rakennus löytyy Saksan Nürnbergistä. KUVA: VEHO

Mercedes-lippulaivamyymälän kutsuvierastilaisuus pidettiin torstaina. KUVA: LAURI OLANDER/KL